Navigatie overslaan

Nomade in Parijs

USB stick HeartbeatHet leven als Ellejournaliste is hard, dat weet iedereen, vooral omdat er af en toe ook gereisd moet worden naar plaatsen als Parijs en dergelijke. Zo ook voor de lancering van de wintercollectie van Swarovski, ‘Soul of Time’.

Wie bij het horen van ‘Swarovski’ alleen denkt aan de kristallen figuurtjes die vele huiskamers sieren, mag dat beeld nu wel eens bijschaven. De twee showrooms in het Swarovskigebouw (‘geweldig groot herenhuis’ is de juiste term) waren volgestouwd met de tassen en juwelen uit de nieuwe collectie. Het idee achter ‘Soul of Time’ is volgens ‘Creative Director’ Nathalie Colin Roblique het verhaal van een nomadenprinses die haar ‘sieraden als harnas’ gebruikt. Er zijn veel antieke elementen bijgehaald: onder andere Romeinse, Arabische en Middeleeuwse. Less is more is bij Swarovski nooit echt van toepassing geweest, en ook in deze collectie gaat het om groter, blinkender en meer.

Vooral de middeleeuwse invloed viel me op: een hoofddoekje uit maliënkoldertextuur en een sjaaltje van aan elkaar bevestigde ruitjes in een soort harnasstofje. Het klinkt niet zo mooi, maar wonderwel zagen ze, gedrapeerd op het model van dienst, er prachtig uit. Mijn favoriet is de Departuretas, een zwarte tas uit struisvogelleer met handvatten van ‘caviaarkleurig Crystal Mesh’, hetzelfde harnasachtige stofje als de sjaal. Aan de zijkant van de tas zit een avondtasje dat je er in een seconde kan afritsen: een echte nomade moet op alles voorbereid zijn.

De klassieke tasjes werden natuurlijk ook weer bovengehaald, en ook de klassieke juwelencollectie speelde op veilig. Leuk is de minicollectie rond het Disneyfiguurtje Tinkerbell, waaronder twee halskettingen, oorbellen en haaraccessoires. Tinkerbell haarspeld.
lockout-open.jpg

Helemaal nieuw is de samenwerking tussen Swarovski en Philips. Vanaf augustus ligt de collectie ‘Active Crystals’ in de winkel. Vier hoofdtelefoons: Space, Icon, Mirage en Amazone, en vier USB sticks (1GB): Heart Ware, Heart Beat, Lock In en Lock Out, loodsen Swarovski de digitale dimensie in. De stukken bestaan uit edelmetaal en kristal, en zullen bij wijze van voorproefje in juni al bij Colette worden uitgestald.

Advertenties

Plaats een reactie

Required fields are marked *
*
*

%d bloggers liken dit: