Navigatie overslaan

Ultieme perfecto

img_0390-kl.jpg

De ELLE-crew is al een tijdje in de ban van de perfecto, zeg maar de lederen bikerjack – aka de Frank Bomans-frak. Het begon toen we tijdens een brainstorm voor het superdikke-september-modenummer op zoek waren naar de musthaves voor het komende winterseizoen. Zo’n onderhandelingen gaan normaal gezien gepaard met serieuze discussies en worden meestal netjes afgerond met een compromis, maar deze keer was het in no time en unaniem beslist: de stoere perfecto is gewoon ‘to die for’. Zover waren we dus al.
img_0391-kl.jpg
Tweede puntje: welke? Nu er in zowat elke wintercollectie wel een bikerjack zit, is het bijna onbegonnen werk om er de perfecte perfecto uit te halen. Tot er ineens een moordkreet uit het kantoor van de hoofdredactrice door de gang echode: Lut had de killerjack ontdekt. Een zwartleren met bont gevoerde perfecto voorzien van alle noodzakelijke attributen zoals studds en gespen.
De kreet moet een gevolg geweest zijn van het bijbehorende prijskaartje van – houd je vast – 17.000 euro, toch even spellen: zeven-tien-duizend euro voor een perfecto. Maar voor dat geld krijg je wel een echte Hermès!
img_0392-kl.jpg
Een jas van die prijsklasse moet gewoon betast en gepast worden, dachten we. Via de persdienst van Hermès in Parijs de couturejas per koerier laten overkomen voor een testsessie. Complete extase toen de luxezending eindelijk aangekomen was… De algemene reactie: wie zoiets past, doet het nooit meer uit. Maar eerst wel het geld op tafel leggen, of in ons geval, de perfecto met pijn in het hart per expresskoerier terugsturen naar Parijs. Maar het gevoel van zeventienduizend euro aan ons lijf pakken ze ons toch niet meer af.

Advertenties

One Comment

  1. Alexje
    Posted woensdag, 1 augustus 2007 at 11:11 | Permalink

    De Hermes??? oh neen ik heb het weer gemist!

    FYI… elke winkel in hier in Londen ligt vol met perfecto’s in alle vormen en kleuren. Jullie zijn spot-on bezig!


Plaats een reactie

Required fields are marked *
*
*

%d bloggers liken dit: