Navigatie overslaan

Live uit Parijs: verslag van de Belgen

maison_martin_margiela_ss08_155.jpg

Het is ongelooflijk warm in Parijs en druk natuurlijk, dus we puffen hier gewoon. Vooral de eerste dagen staan de Belgen op de agenda, en daar willen we niks van missen. Zondag 30 september beet Walter Van Beirendonck de spits af met een presentatie van zijn eigen damescollectie.
pieters_ss08_093.jpg
Ook Bruno Pieters gaf opnieuw een show, die hoort nu echt al bij de groten met commentaren in The Herald en Le Figaro, just great! Maandag gaf ook Christian Wijnants een presentatie voor de pers en zijn collectie ziet er nog mooier uit dan vorig seizoen. Hij is echt een meester in verfijnd tricot en prachtige prints. Deze keer is het een vage bloemenprint in fijne viscosejersey die mijn hart gestolen heeft… Pure luxe.
Bloemen lijken wel een topper te worden voor volgende zomer: ook Galliano bij Dior en
Ghesquière bij Balenciaga pakten er volop mee uit. De romantiek is terug, meisjes!

Hoog genoteerd stond het defilé van Martin Margiela, de favoriet van vele Belgen en ook Nica Broucke moest en zou hem zien, ook al had ze geen kaart.Gelukkig was Sonia Noël van Stijl daar om haar binnen te helpen. Zijn show was soberder dan ooit, strakke tricot panden in beige en zwart of beige en wit, maar door de minimale stofstroken ook sexier dan ooit. Zelf vond ik de verrassend poëtische print met paarden voor zweverige kaftans het mooist. Kwaaie tongen beweren dat hij commerciëler werkt sinds het huis overgenomen is door Diesel, maar wij vinden hem nog steeds de top!
af_vandevorst_ss08_193.jpg
AF Vandevorst huurde het grote auditorium van de Palais de Bercy af en voor één keer was er plaats genoeg voor iedereen. Het was een spectaculair zicht om de meisjes van helemaal boven tussen de rode stoelen langs de trappen naar beneden te zien komen om nadien kriskras door elkaar op de piste de lopen… Ik had ogen te kort om alles te registreren, maar mij blijven toch de mooie plissé zonnejurken bij in beige, en parmasatijn, mét rode schoenen eronder. Niet iets wat ik meteen zou nadoen, maar Nica wél, zo te horen.

Kris Van Assche, die furore maakt met zijn mannencollectie en zijn creatief werk voor Dior Homme, toonde voor het eerst zijn damescollectie in een galerie in de Marais. Een uiterst sobere lijn met enerzijds veel mannelijke pakken en een mooie smoking, maar ook prachtige fluide zijden jurken in knalrood en geel en lange witte katoenen jurken met opengewerkt borduurwerk. Benieuwd hoe de reacties hierop zullen zijn.

Gisteren was het de beurt aan Ann Demeulemeester die zoals altijd in het intieme couvent de cordelier showt. We waren allemaal onder de indruk van de nieuwe frissere en lichtere stijl die ze voor volgende zomer brengt. Veel korte rokjes en jurkjes met franjes (!) en een lange blazer of redingote erover, mooie wapperende wijde broeken en surprise: veel brede strepen, eerst in zwart-wit, maar dan ook in rood-wit, allemaal gebracht op de vrolijke tonen van “summertine, and de living is easy’.

Véronique Branquinho bleef trouw aan haar zwak voor de jaren zeventig en pakte deze keer uit met ongelooflijk veel fronsen en plooien in knalgeel en ook hier veel enkellange jurken in vage bloemenprints en tie&dye bedrukte zijde. En, oh ja: alweer harembroeken! Die zien we nu echt overal, en dat gecombineerd met schoolmeisjesachtige hemdsblouses. Geef mij dan maar de
plisséjurken in laagjes groen, blauw en zwart over elkaar of de prachtig gehaakte capesjaal die over de grond sleept alsof je de sprei van je bed hebt omgeslagen. Goed idee, vind ik.
Zo, nu moet ik me klaarmaken voor mijn persoonlijke niet te misssen show: Dries Van Noten. Daar vertel ik morgen alles over.

Ciao girls,
Lut Buyck

Advertenties

One Comment

  1. barbara
    Posted woensdag, 3 oktober 2007 at 14:09 | Permalink

    schoon relaas! wou dat i k er ook kon zijn. enig idee trouwens welke muziek het godenkind Margiela deze keer gebruikte voor zijn show?


Plaats een reactie

Required fields are marked *
*
*

%d bloggers liken dit: