Navigatie overslaan

Lut Buyck uit Parijs (2)

dries2.jpgveronique.jpg

(foto links: Dries Van Noten, Rechts: Veronique Branquinho)

Alle Belgische journalisten waren present bij Dries Van Noten, zelfs hoofdredacteur van De Morgen, Yves Desmet was met z’n vrouw naar Parijs gekomen en had twee zitjes bemachtigd als verrassing voor haar verjaardag. Die kleine anekdote zegt het helemaal: Dries is onze eigen god in modeland.
Op de kaart stond Le Grand Palais, maar we moesten langs een zij-ingang en kwamen in het pikdonker onder de betonnen gewelven en stellingen van één of andere werf terecht. Zoals in de goede oude begintijd van de ‘Belgian Six’. Zou Yves’ echtgenote dat nog zo glamoureus vinden? De show maakte alles al snel goed,
want ook de silhouetten herinnerden meteen aan het beste waar Dries van Noten voor staat: prachtige prints. Op de secce tonen van een Thaïse bamboepercussie vermenigvuldigt zich de veelheid contrasterende opdrukken en kleuren. Het raffinement zit hem in de associatie van ogenschijnlijk totaal tegengestelde patronen in één stof. Een luchtig zwevende zijde. Onbeschrijfelijk verbluffend En ja we willen allemaal oh zo graag zo’n stuk. Is dat niet de beste beschrijving van een geslaagde collectie ?


Jarig!

Bij Colette staat de vitrine in het teken van de verjaardagen. 60 jaar Dior, en ook de prints van Pucci en de ballerina’s van Repetto zijn al zo oud. Valentino gaf vandaag zijn afscheidsshow na 45 jaar dienst als favoriete ontwerper van de meest glamoureuze avondjurken ooit en de zaal was te klein voor al zijn fans. Bij Colette ligt een Luxekoffer van Valentino in limited edition voor de prijs van 750 euro. En ook Ralp Lauren brengt een luxeboek uit voor zijn 40ste verjaardag en zijn recente benoeming als Amerikaanse legende. Dat exemplaar kan je kopen voor 99 euro. Voor de mythe van Dior moet je 125 euro over hebben. En kijk onze eigen Véronique Branquinho moet niet onderdoen, want voor haar 10de verjaardag deelde ze plechtig de eerste exemplaren van het A MAGAZINE dat ze samenstelde, Het werd een zeer persoonlijke ontboezeming van alles wat haar bezighoudt en inspireert. Er zijn portretten van haar dierbaren en bijdragen van haar vrienden en zielsgenoten, zoals schrijver Oscar Van Den Bogaard, fotografen Alex Salinas, Manon De Boer en Serge Leblond, kunstenaars Michael Borremans en Luc Tuymans, Een openbaring, gezien de doorgaans schuchtere aard van Véronique die doorgaans de aandacht liever mijdt.

Advertenties

Plaats een reactie

Required fields are marked *
*
*

%d bloggers liken dit: