Navigatie overslaan

kinky bling bling

img_1191.jpgimg_1195.jpgimg_1197.jpgimg_1198.jpgimg_1199.jpgimg_1200.jpgimg_1201.jpgimg_1204.jpg

In het Antwerpse Modemuseum start morgen de tentoonstelling ‘Crystal loves Leather‘, een clash tussen leder en swarovskikristallen. Twintig ontwerpers, onder wie Gaspard Yurkievich, Gori De Palma, en Valerie Uckermann van Escada, lieten op uitnodiging van Swarovski hun fantasie de vrije loop en bedachten concepten en manieren om Swarovskikristal en leder te combineren. En de resultaten mogen er zijn. Zo zagen we een groene oerwoudtas waarbij door de grassprietjes de regendruppels fonkelen (Valerie Saïd), een grote ronde witte hoedenkoffer met ponyhaar en een band vol kristallen (Luis Onofre), een stoere leren smokingjas met bling-bling revers (Gaspard Yurkievich), en een koets van leer, met daarin een schat aan kristallen, die even het Gollemgevoel-“my precious”-doet opborrelen (Boris Bidjan Saberi). De voorwerpen uit de tentoonstelling zijn prototypes, en zijn dus niet te koop.

Enkele merken, zoals Coccinelle en Hugo Boss, hebben in hun zomercollectie 08 echter ook enkele accessoires waarbij leder en kristal zijn samengevoegd, en die zijn ook te bekijken in het modemuseum. Wie hebberig wordt van de prototypes, en dat gevoel kunnen we best begrijpen, kan volgende lente al rondparaderen met, ooh we zeggen maar wat, de petroliumblauwe lederen tas van Coccinelle, met een handvat dat menig fashionista, en vast ook wel een paar kraaien, het hoofd zal doen draaien.

Van 9 tot 18 november in het Momu.

Advertenties

One Comment

 1. helen
  Posted donderdag, 10 januari 2008 at 15:36 | Permalink

  beste redactie,

  graag willen wij het boekje “koekje van ander deeg” onder uw aandacht brengen. Het is een boekje met multiculti recepten en verhalen. Een verzameling van kleurrijke verhalen van Nederlanders en medelanders met hun eigen speciale koekjes recepten.
  wij zouden het erg op prijs stellen als uw blad aandacht zou willen besteden aan dit bijzondere boekje en willen een exemplaar opsturen naar de hoofdredacteur.
  Is het mogelijk om het juiste adres van u te verkrijgen?

  Wij horen graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Helen Brinkhuis
  Variopers


Plaats een reactie

Required fields are marked *
*
*

%d bloggers liken dit: