Navigatie overslaan

Mode Overload

Annelies Tjassens met Stéphanieimg_2897.jpgselfservice juwelengroener kan nietSuperStoreFourEdith&EllaPussy DeluxeLondon Soleimg_2955.jpgSpringCourtFafafaimg_2969.jpgVintageHemelimg_2995.jpgFiorucciBjorn Borg

De winter loopt op zijn einde, wat altijd het startschot betekent van het modebeursseizoen, voor volgende winter wel te verstaan. Gisteren ging in Amsterdam de Modefabriek van start, een tweedaagse modebeurs waar nieuw en minder nieuw talent beursgewijs aan pers en winkelhouders werden voorgesteld. Stagiaire Stéphanie regelde een interview met organisatrice Annelies Tjassens, en op de druilerige zondagochtend (het is niet allemaal glamour wat de klok slaat) reden we richting Amsterdamse Modefabriek. Drie hallen vol standjes, én leuk gekleede Nederlanders, een mens zou van minder duizelig worden. Na een kleine zes uur rond te hossen met enkele véél te zware tassen propvol persmappen, maakten we deze kleine balans op. Speciaal voor jullie, rechtstreeks vanuit Amsterdam, onze indruk voor het seizoen winter 08/09.

Volgende kerst brengen we door in kleur. Fluo sneakers, felgekleurde juwelen en vrolijke prints zorgen ervoor dat volgende winter niet meer grijs en grauw zal zijn (De opwarming van de aarde helpt hierbij ook wel een handje, waarschijnlijk daarom dat de wintercollectie er zo zomers uitziet). Op de stand ‘New Design’ viel vooral het juwelenmerk Fafafa op, met speelse en kleurrijke juwelen. De fluoschoenen van SpringCourt staan nu al op mijn wishlist, en de Ballerina’s zijn volgende winter ook helemaal van de partij in de gekste kleuren als het van London Sole afhangt.

In de SuperStoreFour was er een groene en experimentele (lees: doorzichtige buizen die uit de toonbanken groeiden en waardoor een paarse vloeistof pruttelde) winkelruimte ingericht waar je ecologische juwelen, kleren of stoelen kon kopen. Groen was er bovendien genoeg te vinden in de fabriek, met een paar ‘chill’zones waar je in autobanden die her en der neergegooid waren op een indoorgrasveld kon loungen terwijl een DJ het beste van zichzelf stond te geven.

In de MF Terminal, een tent die buiten het gebouw stond, om iedereen die niet op de beurs binnenkon, toch een klein smaakje van de Modefabriek te geven, was bovendien een echte VintageHemel (met hoofdletter H) opgesteld. Brasco, een vintagegroothandel die alleen op markten als de Amsterdamse Noordermarkt te vinden is, had hopen vintagespullen naar de ModeFabriek gesleurd. Wij, samen met zowat iedere bezoeker van de tent, doken vol enthousiasme de hopen jurken en jasjes in, om met een enorme buit de tent weer te verlaten.

De Zoetste stand van de beurs was die van Fiorucci, een roos geval, met kartonnen kabouters én heerlijk meisjesachtige roze snoep schreeuwde het motto ‘Love Therapy’ van de daken. De hipste hostessen waren dan weer te vinden bij Pussy Deluxe: twee Aziatische meiden stonden in hun ondergoed de naam van het merk duidelijk te verbeelden. En het leukste merk was Edith&Ella, vrouwelijke jurken, tassen en schoenen die meteen naar je creditcard doen grijpen. Het merk wordt onder andere al verkocht bij Zoot (hoog tijd voor nog eens een dagje Gent).

Moe maar voldaan keerden we ’s avonds alweer terug naar ons Belgenlandje, klaar voor de Antwerpse Afair die volgende week van start gaat… Laat maar komen, het ELLEteam staat paraat. Maar naar Antwerpen nemen we alvast een boodschappentas op wielen mee, om de pijnlijke schouders van het hijsen met veel te zware tassen te vermijden. Wie zei dat onze job een makkie was? Zwaar werk, that’s what it is!

Advertenties

Plaats een reactie

Required fields are marked *
*
*

%d bloggers liken dit: