Navigatie overslaan

De modeweken (12): Lut uit Parijs

chanel.jpg

We zijn inmiddels halfweg op de showkalender in Parijs en nog steeds heb ik geen overrompelend whowgevoel gehad….Je moet natuurlijk een beetje geluk hebben, want je kan onmogelijk alle défilés zien en vaak komt de hit uit een onverwachte hoek.
Zo bleken al mijn collega’s én de kranten in de wolken van Giambattista Valli, die recent Moncler ( je weet wel, de doudounejassen) weer op de kaart zette. Volgens Suzy Menkes van The Hérald Tribune wou hij bewijzen dat hij de opvolger van Valentino had moeten zijn met een collectie rodeloperjurken om U tegen te zeggen. De oscarfever hangt hier nog duidelijk in de lucht, want ook onze Dries Van Noten is zo mogelijk nog een grotere ster geworden sinds Cate Blanchet zijn paarse jurk droeg op de uitreikingen….

Bij Chanel was het spektakel deze ochtend opnieuw de moeite, met een heuse kermismolen op scène, met in plaats van paardjes de paradestukken van Chanel zoals de camellia, de strik, de gemattellasseerde tas… waarop de modellen sierlijk plaatsnamen na een rondje catwalk lopen. Na afloop gingen ze ook nog op en af en verscheen Il Maestro Lagerfeld uit een centrale toren en daalde ie als een keizer de strappen af…. Van de kleren viel niks biezonders te noteren en de make-up, voor het eerst van de hand van Peter Philips was al evenmin veel te merken. De meisjes zagen eruit alsof ze net uit hun bed kwamen en dringend eens naar de kapper moesten om hun uitgroei bij te werken… is het statement hier dan toch “ de kleren maken de vrouw ?” of komt er een nieuwe grungeperiode aanwaaien ? De tijd zal het zeggen.

Bij Sonia Rykiel kregen we deze keer een Sixtiesbad met veel minijurkjes en dito truien, vrolijke fluokleurtjes en een discofinale, of was het de vroege Seventies ? Hoe dan ook, Sonia mag dan al 40 jaar bezig zijn, ze is hipper dan ooit tevoren en als altijd even happy ! Dit jaar neemt ook zij afscheid en we hopen oprecht dat dochter Nathalie haar goed humeur geërfd heeft.

Morgen staan nog wat grote namen op mijn agenda, benieuwd of het kleur of zwart wordt… Lut Buyck

Advertenties

Plaats een reactie

Required fields are marked *
*
*

%d bloggers liken dit: