Navigatie overslaan

[Wijvenweek]: To shop or not to shop

To Shop or not to Shop?Omdat de madammen van de wijvenweek het vandaag over shoppen willen hebben, besloot ik mijn haat-liefdeverhouding met winkelen eens onder loep te nemen.

Shoppen. Het is één van mijn favoriete hobby’s, maar tegelijk ook een enorm stresserende activiteit. Laat me dat wat verduidelijken. Ik kan eindeloos genieten van winkels te bezoeken, bekijken, bestuderen. Ik doe niets liever dan etalages checken en door rekken kleding neuzen. Eens thuis maak ik dan honderden lijstjes, zodat ik weet met wat ik mijn garderobe kan updaten en welke kledingstukken ik met elkaar zou kunnen combineren.

Maar dan begint de nachtmerrie. Want wat ik thuis zo enthousiast neerpende op het lijstje “jurken” blijkt mij in realiteit helemaal niet te staan. En het paar schoenen dat op nummer één stond, is er niet meer in mijn maat. Daar zit ik dan, met mijn lijstjes die samen de perfecte garderobe samenstellen, maar zonder één nieuw stuk in mijn eigenlijke kast. In mijn hoofd zit de ideale look voor het nieuwe seizoen, maar in het echt slaat het allemaal wat tegen.

Maar gelukkig is er het internet. Want na een dag gedesillusioneerd passen en proberen, wil ik niets liever dan nieuwe inspiratie opdoen. Vind ik het niet in Vlaanderen, dan vind ik het wel ergens anders. En met de tientallen leuke online boetieks is dat tegenwoordig geen probleem meer. Of ik nu zoek naar de perfecte vintage jurk of het ultieme paar schoenen: voor elk modeprobleem is er wel een gespecialiseerde site. Bovendien liep ik er nog nooit zo exclusief bij, want vaak zijn er online merken te verkrijgen die nog niet in de Belgische winkels liggen. De enige die niet met mij akkoord gaat, is Mr. Mastercard. Maar dat is snel vergeten wanneer er weer een pakje aan de deur wordt geleverd, en ik met mijn nieuwe aanwinsten bewonderende ooh’s an aah’s kan oogsten.

Wie probeer ik dus wat wijs te maken? Het antwoord op bovenstaande vraag is luid en duidelijk: To Shop natuurlijk!

Advertenties

Plaats een reactie

Required fields are marked *
*
*

%d bloggers liken dit: