Navigatie overslaan

Happy Earth Day!

Het is vandaag Earth Day, de dag waarop iedereen even stilstaat bij hoe we duurzamer kunnen leven. Going green is al langer het motto van vele modeontwerpers en fashionbedrijven, want het is niet omdat we respect willen tonen voor het milieu, dat we ons kunnen verzoenen met vormeloze hennepbroeken. We zetten de leukste initatieven even op een rij!

Het boek Green is the new Black is een supergoede handleiding om fashionable én groen door het leven te gaan. De Britse modejournaliste Tamsin Blanchard verdiepte zich in de ecologische en ethische modewereld en belicht de beste merken en ontwerpers. Het voorwoord werd gepend door topmodel Lily Cole. Een Nederlandse vertaling verschijnt op de markt in mei.

Beautymerk Aveda staat gekend om een groene filosofie. De authentieke producten worden in het buitenland gemaakt in samenwerking met de lokale bevolking tegen eerlijke prijzen en de fabrieken worden grotendeels door windenergie gestuurd. Nu brengt Aveda ook een speciale Light The Way-kaars op de markt, waarvan de opbrengst gedoneerd wordt aan het Global Greengrants Fund, dat zich inspant voor schoonwaterprojecten.

Ook outdoormerk Timberland neemt zijn roots serieus, en zet zich dit jaar in voor de planeet. In België gaat het Timberland team deze vrijdag aan de slag in de Dijlevallei om er de natuur te helpen herstellen. Bovendien gaan de opbrengsten van een speciaal door Wouters&Hendrickx ontworpen sleutelhanger volledig naar dit natuurproject.

Advertenties

Plaats een reactie

Required fields are marked *
*
*

%d bloggers liken dit: