Navigatie overslaan

Glitter en glam op de Sex and the City premiere

 

Eindelijk was het dan zo ver: de allereerste vertoning van de Sex and the City film in België. Honderden journalisten, bekende gezichten en gelukkige winnaars van wedstrijden verzamelden zich gisteren op de rode loper in de Antwerpse UGC cinema, en haalden pas twee en een half uur later weer normaal adem. Daarna werd iedereen in gloednieuwe SATC Mercedessen naar de Stadsfeestzaal gebracht voor de glamourous afterparty: voetmassages, modeshows, diamanten en vier look-alikes van de vier sterren: Carrie, Charlotte, Miranda en Samantha. De SATC film is alles wat hij beloofde te zijn: nostalgie naar de vroege jaren van de serie, de personages hoe we ze het liefst zien, nieuwe en dramatische plotwendingen en vooral… héél véél fashion. Nieuwsgierig?

De wildste geruchten deden de ronde over deze film, en ik wil er niet graag te veel ontkrachten of bevestigen. Je moet het gewoon zelf gaan ervaren, want dat kan ik je wel meegeven: het is de moeite! De vreemde outfits zullen je om de oren vliegen, tot je er bijna draaierig van wordt. Misschien zijn er wel enkele scènes die niet veel meer bijdroegen aan de film dan de drieëndertigste outfitwissel, maar kom, daar struikelen we niet over. Laat ons liever over schoenen praten: twee merken gaan hier met alle eer lopen. De Dior gladiator sandalen leken wel aan Carrie’s voeten vastgelijmd, en maken wereldwijd al furore met onoverzienbare wachtlijsten. Maar de echte ster was toch weer Manohlo Blahnik, hoe kon het ook anders. Let op de kobaltblauwe pumps in het begin van de film, ze worden nog belangrijk aan het einde van het verhaal!

Verder zien we de girls in de kleding die we gewoon zijn van hen. Charlotte is nog steeds the good girl met A-lijn jurkjes en romantische prints. Zoals we hadden kunnen verwachten loopt ook haar dochtertje er steeds bij om op te eten (let op haar handtasje tijdens het huwelijk!) Miranda zie je de hele tijd in poweroutfits rondlopen, terwijl Samantha er niet uitdagend en flashy genoeg uit kan zien. Carrie laat dan weer naar goede gewoonte om de andere outfit haar BH zo zichtbaar mogelijk. Een opgeluchte zucht van herkenning.

Wel een beetje jammer als je er op gaat letten, zijn de opvallende product placements. Een etalage van Diane von Furstenberg hier, een tas met Chanel logo daar, shoppingtasjes van alle luxemerken denkbaar, computers van Apple… Enfin, je begrijpt waar dit heen gaat. Maar echt ergerlijk wordt het nooit, want de vier dames zijn duidelijk in topvorm en geven de hele film lang het beste van zichzelf. Een sterke vrouw die het droog houdt, want in de UGC zaal zat quasi elke vrouw toch stiekem naar een zakdoekje te grabbelen bij minstens één memorabele scène. Het enige personage dat er voor mij niet echt uitkomt, is Jennifer Hudson: de zwarte soulvolle zangeres die in de film Carrie’s personal assistant speelt.

Maar laat dat je vooral niet tegenhouden om NU je ticket vast te leggen voor 4 juni. Fan of geen fan, de film is entertainment van de bovenste plank in een supergrote luxueuze walk-in closet gevuld met Manohlo Blahniks en Louis Vuittons. Prepare to get Carried away!

Advertenties

One Comment

  1. Posted maandag, 2 juni 2008 at 21:21 | Permalink

    super leuk !!!


One Trackback/Pingback

  1. […] foto’s kan je HIER bekijken […]

Plaats een reactie

Required fields are marked *
*
*

%d bloggers liken dit: